کامران رحيم‌اف معاون برنامه‌ريزي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي گفت: در مرحله اول اجراي اين طرح، 190 دوربين در 11 استان کشور از جمله گيلان نصب مي‌شود و در مرحله بعد محورهاي ساير استان‌هاي کشور نيز به اين دوربين‌ها تجهيز مي‌شوند.

وي افزود: با نصب اين دوربين‌ها، ضمن ارسال تصاوير بهنگام و آنلاين به مرکز مديريت راه‌ها در استان، اين تصاوير از طريق شبکه مخابراتي به اداره کل حمل و نقل و پايانه‌ها ارسال مي‌شود، اداره کل راه و ترابري و پليس راه استان نيز از جمله ارگان‌هايي هستند که تصاوير مربوطه را دريافت مي‌کنند.

وي خاطرنشان کرد: به کارگيري اين دوربين‌ها بستر لازم براي کنترل سرعت، نظارت بر وضعيت جاده‌ها، روان‌سازي ترافيک و رفع موانع در راه‌ها و تسريع در عمليات امداد رساني به مصدومان حوادث احتمالي را فراهم مي‌کند.

رحيم‌اف در ادامه خاطرنشان کرد: استفاده از فناوري‌هاي نوين از برنامه‌هاي اساسي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي است که دراين راستا 700 ميليارد ريال اعتبار براي اجراي طرح حمل و نقل هوشمند ITS در کشور اختصاص يافته که اين ميزان اعتبار براي نصب تجهيزات نوين از جمله دوربين‌هاي نظارت تصويري، کنترل سرعت، تردد شمار، سيستم توزين الکترونيکي، تابلوهاي متغيرخبري، تابلوهاي اعلام محدوديت سرعت و نصبGPS برروي ناوگان عمومي به تناسب وضعيت استان‌ها هزينه مي‌شود.

معاون برنامه‌ريزي سازمان افزود: در حال حاضر بيش از 14 هزار ناوگان فرسوده بالاي 40 سال در کشور وجود دارد که طبق مصوبه ستاد حمل و نقل کشور تاکنون 10 هزار ميليارد ريال از محل تسهيلات بانکي و بيش از 2 هزار و 300 ميليارد ريال از سوي وزارت نفت براي نوسازي ناوگان حمل و نقل پيش بيني و ابلاغ شده است که براي تحقق اين کار، توافق‌هاي لازم با کارخانجات توليد کننده وسايط نقليه سنگين انجام شده است و منتظر تخصيص اعتبار از سوي بانک‌ها و وزارت نفت هستيم.

وي متوسط عمر ناوگان باري کشور را 18 سال و سن ناوگان اتوبوس و ميني بوس را به ترتيب 13 و 23 سال و ميانگين عمر ناوگان سواري کشور را پنج سال اعلام کرد و درخصوص وضعيت حمل و نقلي استان گيلان گفت: در اين استان 159 شرکت حمل و نقل کالا با چهار هزار وسيله نقليه سنگين مشغول فعاليت هستند که پنج درصد تعداد شرکت حمل و نقل 2 درصد وسايل نقليه سنگين کشور در اين استان فعاليت مي‌کنند، در زمينه حمل و نقل مسافر نيز اين استان 117 شرکت حمل و نقل مسافر و 2200 وسيله نقليه دارد که در بخش شرکت‌هاي مسافري 2/5 درصد و در زمينه تعداد دستگاه مسافري نيز 5/3 درصد کشوري است.

معاون برنامه‌ريزي سازمان با اشاره به اين که منطقه آزاد انزلي در حال توسعه است، از احداث نخستين شهرک حمل و نقلي گيلان در منطقه آزاد انزلي خبر داد و گفت: طي روزهاي اخير 304 دستگاه ناوگان نمک پاش و شن پاش به سيستم راهداري کشور اضافه شده و با استقرار اکيپ‌هاي راهداري در راه‌ها به ويژه گردنه‌ها تلاش داريم بارندگي‌هاي زمستان، اختلالي در جاده‌ها ايجاد نکند.

رحيم‌اف در خصوص وضعيت حمل و نقل در طرح هدفمند کردن يارانه‌ها تصريح کرد: در طرح تحول اقتصادي و با برنامه‌ريزي‌هاي انجام شده، سعي خواهد شد کمترين آسيب را در بخش حمل و نقل داشته باشيم.
100

انتهای پیام/

کد خبر 1388081949